Alles over hemelwaterafvoer

Binnen 1 dag
Spoedservice

Weg met wateroverlast
Permanente oplossing

Onze werkgebieden

Voor rioolwerkzaamheden kom je bij ons op het adres. Met onze jarenlange ervaring zijn wij een uitstekende partner.

Bekijk meer

Snel je lekkage opgelost hebben?Weg met lekkages Permanente oplossing.

Bekijk meer

Snel je lekkage opgelost hebben?Weg met lekkages Permanente oplossing.

Bekijk meer

Heeft u last van verstopte leidingen, afvoeren of afvoeren? Neem dan gerust contact met ons.

Bekijk meer

Het is erg belangrijk om deze afvoer schoon en vrij van verstoppingen te houden.

Bekijk meer

Onze experts bereiken alleen professionele kwaliteit.

See More

Bekijk meer

Ook badkamer- en toiletrenovaties verzorgen wij binnen onze dienstverlening.

Bekijk meer

Hemelwaterafvoer, wat is het?

Regenwaterafvoer, ook algemeen bekend als goten of regenpijpen. Deze afvoer zorgt ervoor dat regenwater, hagel en sneeuw worden afgevoerd naar het riool. Het is erg belangrijk om deze afvoer schoon en vrij van verstoppingen te houden. Als u in een groene omgeving woont, is de kans groter dat uw hemelwaterafvoer verstopt raakt met takken en bladeren.

Het is belangrijk om dit probleem snel op te lossen om (water)schade aan de leidingen en de woning te voorkomen.

Betrouwbare industriële onderhoudsdiensten

Verstopte afvoeren

Door uw dakgoten schoon te houden, wordt niet alleen voorkomen dat de afvoer verstopt raakt, maar zijn ze ook geen ideale broedplaats voor ongedierte. Wanneer ze verstopt zijn, kunnen bladeren en puin zich ophopen, en vooral bij warm weer kunnen ze beschimmelen en muggen en vliegen aantrekken. Laat uw dakgoten daarom regelmatig door een loodgieter reinigen en houd deze vervolgens schoon om verstoppingen en lekkages te voorkomen.

Regenpijp verstopt

Een verstopte regenpijp wordt meestal pas ontdekt als de goten niet meer leeglopen en overlopen. Verstoppingen kunnen buitenmuurlekken en waterschade veroorzaken, wat uiteindelijk kan leiden tot schimmel- en vochtproblemen in uw huis.

Professionele plunjers kunnen verstopte afvoeren verwijderen met hogedruk- of trekveren. Als de locatie van de verstopping niet duidelijk is, kan deze worden gevolgd door camera-inspectie. Zodra de locatie van de verstopping bekend is, kan de loodgieter passende maatregelen nemen.

In het ergste geval is de verstopping in de regenpijp zo hardnekkig dat het gedeelte moet worden verwijderd. Loodgieters vervangen nieuwe delen van regenpijpen en verbinden oude en nieuwe delen met reparatiemoffen.

Als u plotseling merkt dat de tuin wegzakt of er zand wegloopt, kan dit duiden op een gat in het hemelwaterafvoersysteem dat via de tuin naar het riool leidt. Deze zal in korte tijd verstopt raken, waardoor de goten niet meer geleegd en gevuld kunnen worden. Het is belangrijk om het zo snel mogelijk door een professional te laten repareren om verdere schade te voorkomen.

Nieuwe regenpijpen of goten?

Ook voor een gloednieuw hemelwaterafvoersysteem bent u bij ons aan het juiste adres. Wij werken graag met u samen om een ​​programma te ontwikkelen waarin wij u kunnen adviseren over mogelijkheden en materialen.

Hemelwaterafvoer in huis?

Laat het snel oplossen en voorkom verdere schade.

Direct contact!

Bel naar +31 6 81 36 97 19, en kom direct in contact met een lodgieter in de buurt

24/7 Spoedservice

De spoedservice is 24 uur per dag bereikbaar, ook in weekend.

Welkom bij Loodgietersbedrijf ExtraHanden

Loodgietersbedrijf ExtraHanden is uw betrouwbare partner voor al uw loodgieterswerk. Met een streven naar uitmuntendheid biedt ons ervaren team een ​​breed scala aan loodgietersdiensten, van het verhelpen van lekken en reparaties tot complete installatie van loodgieterssystemen.

Professioneel

Wij geven onze klanten een professionele ervaring vanaf het eerste telefoontje.

Uitgerust

Met onze uitgebreide ervaring kunt u ontspannen, wetende dat u in deskundige handen bent.

ProFix-reparatie

Het leveren van efficiënte oplossingen om uw ruimte soepel te laten functioneren.

24/7-uursservice

Onze spoedservice is 24 uur per dag, ook in het weekend, 24 uur per dag actief.

Professioneel

Wij geven onze klanten een professionele ervaring vanaf het eerste telefoontje.

Uitgerust

Met onze uitgebreide ervaring kunt u ontspannen, wetende dat u in deskundige handen bent.

ProFix-reparatie

Het leveren van efficiënte oplossingen om uw ruimte soepel te laten functioneren.

24/7 Hour Service

Onze spoedservice is 24 uur per dag, ook in het weekend, 24 uur per dag actief.

Welkom bij Loodgietersbedrijf ExtraHanden

Ons bedrijf is gevestigd in Utrecht hebben jarenlange ervaring in het loodgietersvak. Wij hebben veel ervaring op het gebied van reparaties, renovaties en volledig nieuw loodgieterswerk.

Onze betrouwbare vakmannen hebben veel kennis op het gebied van toilet & badkamer renovaties, tegelwerk, riool werkzaamheden, gas & waterinstallaties en lekkages & verstoppingen.

Hemelwaterafvoer Aanleggen

Een goed functionerende hemelwaterafvoer is van vitaal belang om uw huis of bedrijf te beschermen tegen wateroverlast en waterschade. Onze ervaren loodgieters staan voor u klaar om u te voorzien van hoogwaardige diensten op maat, gericht op het ontwerpen, installeren en onderhouden van een efficiënte hemelwaterafvoer. Met onze expertise kunt u rekenen op duurzame oplossingen die uw eigendom veilig houden, terwijl u tegelijkertijd het milieu spaart door verstandig gebruik van regenwater.
 
 
Waarom is een goede hemelwaterafvoer belangrijk?

Een goed werkend hemelwaterafvoersysteem zorgt ervoor dat regenwater veilig en gecontroleerd wordt afgevoerd van uw dak en regenpijpen naar het riool of een regenwateropslagsysteem. Hierdoor voorkomt u lekkages, vochtproblemen en schade aan uw woning of bedrijfsgebouw. Daarnaast draagt een efficiënte hemelwaterafvoer bij aan duurzaam waterbeheer door regenwater op te vangen en te hergebruiken voor andere doeleinden, zoals het besproeien van uw tuin.

Het aanleggen van een goed functionerende hemelwaterafvoer is van cruciaal belang om uw huis of bedrijfspand te beschermen tegen mogelijke waterschade en wateroverlast. Bij het ontwerpen en installeren van een hemelwaterafvoersysteem moet rekening worden gehouden met verschillende factoren, zoals de materialen die worden gebruikt, de juiste ligging van de afvoer en de mogelijkheid van hemelwaterafvoer infiltratie.

Materialen voor het aanleggen van hemelwaterafvoer

Er zijn verschillende materialen beschikbaar voor de constructie van een hemelwaterafvoersysteem, elk met zijn eigen kenmerken en voordelen. De meest gebruikte materialen zijn:

PVC (Polyvinylchloride): PVC-afvoerpijpen zijn populair vanwege hun duurzaamheid, lichtgewicht en corrosiebestendigheid. Ze zijn gemakkelijk te installeren en geschikt voor de meeste situaties.

Zink: Zinken dakgoten en regenpijpen hebben een esthetische uitstraling en zijn goed bestand tegen weersinvloeden. Ze zijn vooral populair bij historische gebouwen vanwege hun traditionele uiterlijk.

Aluminium: Aluminium hemelwaterafvoer systemen zijn lichtgewicht, roestvrij en gemakkelijk te onderhouden. Ze zijn geschikt voor moderne gebouwen en kunnen in verschillende kleuren worden geleverd.

Gegalvaniseerd staal: Gegalvaniseerde afvoerpijpen en dakgoten zijn zeer duurzaam en geschikt voor ruwe weersomstandigheden. Ze hebben een lange levensduur en kunnen een robuuste uitstraling aan het gebouw geven.

De Ligging van de Hemelwaterafvoer

Bij het plannen van de ligging van de hemelwaterafvoer moet rekening worden gehouden met de hellingshoek van het dak, de regenval en de grootte van het gebouw. Hier zijn enkele essentiële overwegingen:

Gootgrootte: De goot moet groot genoeg zijn om de hoeveelheid regenwater op te vangen die op het dak valt. Te kleine goten kunnen overstromingen veroorzaken.

Plaatsing van Regenpijpen: Regenpijpen moeten strategisch worden geplaatst om het water efficiënt naar beneden te leiden en zo gelijkmatig mogelijk te verdelen over het afvoersysteem.

Regenwater Wegleiden: Zorg ervoor dat regenwater wordt afgevoerd naar een geschikte afvoerput of naar het riool, afhankelijk van lokale voorschriften.

Hemelwaterafvoer Infiltratie

Hemelwaterafvoer infiltratie is een milieuvriendelijke methode om regenwater op te vangen en in de bodem te laten sijpelen. Hierdoor wordt het grondwater aangevuld en wordt overbelasting van het rioolstelsel verminderd. Er zijn verschillende methoden voor infiltratie, zoals:

Infiltratiekratten: Deze ondergrondse kratten zijn gemaakt van kunststof en bieden ruimte voor wateropslag. Ze worden vaak onder bestrating of in de tuin geplaatst.

Infiltratieputten: Infiltratieputten zijn eenvoudige betonnen constructies die regenwater opvangen en geleidelijk aan de grond afgeven.

Infiltratiegreppels: Greppels in de grond kunnen dienen als kanalen om het regenwater te leiden en in de bodem te laten infiltreren.

Waarom voor ons kiezen?

Bij Loodgietersbedrijf ExtrHanden streven we naar klanttevredenheid en leveren we hoogwaardige diensten waarop u kunt vertrouwen. Hier zijn enkele redenen om voor ons te kiezen:

Ervaren en Deskundige Loodgieters: Onze loodgieters hebben jarenlange ervaring en expertise in het aanleggen van hemelwaterafvoersystemen.

Maatwerkoplossingen: We bieden oplossingen die zijn afgestemd op uw specifieke behoeften en de eigenschappen van uw gebouw.

Kwaliteit en Betrouwbaarheid: We werken alleen met hoogwaardige materialen en garanderen duurzame resultaten.

Concurrentiële Tarieven: Onze tarieven zijn concurrerend en bieden uitstekende waarde voor uw investering.

Klantenservice: U kunt rekenen op een vriendelijke en professionele klantenservice die altijd voor u klaarstaat.

Neem Vandaag Nog Contact Op!

Heeft u hulp nodig bij het aanleggen van een hemelwaterafvoer? Aarzel niet om contact met ons op te nemen! Ons toegewijde team staat klaar om uw vragen te beantwoorden, advies te geven, en een afspraak in te plannen voor een inspectie of installatie. Vertrouw op onze expertise voor een betrouwbare en efficiënte hemelwaterafvoer die uw eigendom beschermt en bijdraagt aan duurzaam waterbeheer.

Hemelwaterafvoer repareren

Hemelwaterafvoer Repareren

Heeft u last van lekkende goten, verstopte regenpijpen of inefficiënte waterafvoer? Dan bent u bij ons aan het juiste adres! Wij zijn dé specialisten in het repareren van hemelwaterafvoersystemen en we staan klaar om uw waterafvoerproblemen snel en effectief op te lossen.

Een goed functionerende hemelwaterafvoer is essentieel om uw woning of bedrijfspand te beschermen tegen waterschade en vochtproblemen. Als u merkt dat uw hemelwaterafvoer niet goed werkt of beschadigd is, is het belangrijk om snel actie te ondernemen en professionele reparaties uit te voeren. In dit artikel bespreken we de verschillende oorzaken van een kapotte hemelwaterafvoer en hoe u deze problemen effectief kunt oplossen.

Oorzaken van een Kapotte Hemelwaterafvoer

Verstoppingen: Een van de meest voorkomende oorzaken van een kapotte hemelwaterafvoer is een verstopping. Bladeren, takken, vuil en ander vuil kunnen zich ophopen in de goten en regenpijpen, waardoor het regenwater niet goed kan worden afgevoerd.

Roest en Corrosie: Metalen hemelwaterafvoersystemen, zoals zink of gegalvaniseerd staal, kunnen na verloop van tijd roesten en corroderen, vooral als ze niet regelmatig worden onderhouden.

Slechte Installatie: Een slechte installatie kan leiden tot lekkages, losse verbindingen en inefficiënte waterafvoer. Het is belangrijk om uw hemelwaterafvoersysteem te laten installeren door ervaren professionals.

Schade door Weersomstandigheden: Harde wind, zware regenval, sneeuw en vorst kunnen schade veroorzaken aan uw hemelwaterafvoer, zoals gebroken regenpijpen, losse goten en beschadigde afdichtingen.

Veroudering en Slijtage: Na verloop van tijd kunnen hemelwaterafvoersystemen verslijten en moeten ze mogelijk worden gerepareerd of vervangen om optimale prestaties te behouden.

Het Reparatieproces voor Hemelwaterafvoer

Inspectie: Het begint allemaal met een grondige inspectie van uw hemelwaterafvoersysteem. Een professionele loodgieter zal de goten, regenpijpen, afdichtingen en bevestigingen controleren op eventuele schade, verstoppingen of lekken.

Verwijderen van Verstoppingen: Als er verstoppingen zijn, worden deze verwijderd om de waterafvoer te herstellen. Bladeren, vuil en ander afval worden zorgvuldig uit de goten en regenpijpen gehaald.

Reparatie van Beschadigde Onderdelen: Beschadigde of versleten onderdelen, zoals kapotte regenpijpen of verroeste goten, worden gerepareerd of vervangen door nieuwe onderdelen van hoogwaardige materialen.

Aanpassingen en Afstellingen: Indien nodig worden aanpassingen gedaan om ervoor te zorgen dat het water efficiënt wordt afgevoerd en om eventuele hellingproblemen te corrigeren.

Preventief Onderhoud: Om toekomstige problemen te voorkomen, kan een loodgieter preventief onderhoud uitvoeren, zoals het aanbrengen van beschermende coatings, het aanbrengen van bladvangers of het verstevigen van zwakke verbindingen.

Professionele Hulp voor een Efficiënte Afvoer

Voor het repareren van uw hemelwaterafvoer en het herstellen van een efficiënte waterafvoer is het essentieel om een ervaren loodgieter in te schakelen. Een professionele loodgieter heeft de expertise, kennis en het juiste gereedschap om uw hemelwaterafvoersysteem grondig te inspecteren en de nodige reparaties uit te voeren. Door tijdig en adequaat te reageren, kunt u verdere schade aan uw eigendom voorkomen en genieten van een goed functionerende hemelwaterafvoer die uw woning beschermt, ongeacht de weersomstandigheden.

Maak Nu een Einde aan Uw Waterafvoerproblemen!

Waarom wachten tot een klein probleem uitgroeit tot een grote wateroverlast? Neem vandaag nog contact met ons op en laat onze experts uw hemelwaterafvoer in topconditie herstellen. Onze vriendelijke klantenservice staat klaar om uw vragen te beantwoorden en een reparatieafspraak in te plannen die past bij uw drukke agenda

Rosa Otting
Rosa Otting
2023-08-30
Lekkende Kraan goed vervangen. Ik ben er blij mee.
Pieter Hulst
Pieter Hulst
2023-08-29
Wadi heeft me heel fijn geholpen. We hadden een lekkende douchekraan in de badkamer. Het probleem bleek in een s-koppeling te zitten, die in de muur vastzat. Dat was niet direct te verhelpen, maar de volgende dag kwam hij tussen 2 klussen door al terug om het werk af te maken. Helemaal tevreden!
Chantal Huttenhuis
Chantal Huttenhuis
2023-08-18
Radiator probleem
L Jansen
L Jansen
2023-08-17
Ik had een toiletpot die maar bleef lekken. Wadi kwam meerdere keren terug en probeerde alles, totdat de lekkage van de toilet verholpen was. Heel fijn!
Michiel Patijn
Michiel Patijn
2023-08-09
Verstopping urinoir
Jack Spit
Jack Spit
2023-08-04
Heel erg klantgericht en topservice. Dank je Wadi
Marianne Stadlander
Marianne Stadlander
2023-08-03
Kraan goed vervangen. Prettige service en vriendelijke loodgieter!
S. C.
S. C.
2023-07-29
Wadi van Loodgieter Utrecht Extrahanden heeft ons toilette- en badverstopping snel verholpen in het weekend. Hij is zeer bekwaam en heel vriendelijk!
Sven Sloof
Sven Sloof
2023-07-28
Lekkage aan de radiator opgelost. In prima handen
Ank Brouwer
Ank Brouwer
2023-07-26
Keukenkraan vervangen. Snelle en goede service

Neem gratis en vrijblijvend contact met ons op.

Of u nu een kleine reparatie of een grotere installatie nodig heeft, bij ons bent u in goede handen. Neem vandaag nog contact met ons op voor een betaalbare service die aan uw behoeften voldoet, ondersteund door uitstekende klantbeoordelingen. We kijken ernaar uit om met u samen te werken en uw loodgietersproblemen op te lossen!